Hopp til innholdet

Spennende bøker og artikler om vedfyring

Leter du etter godt lesestoff? Vi har laget en liten oversikt over interessante, lærerike og spennende bøker og artikler og ved og vedfyring. Oversikten vår har bøker og artikler som passer fra alt fra vanlige personer til spesielt interesserte. Vi håper oversikten kan inspirere deg!

Hel ved- alt om hogging, stabling, tørking og vedfyringens sjel av Lars Mytting

Boken har blitt svært populær og kan kanskje sees på som en klassiker når det gjelder litteratur om ved og vedfyring. Mytting forteller om den norske vedfyringstradisjonen og kommer med flere tips og triks som kan være nyttig for deg som fyrer med ved. Forfatteren har laget en skikkelig bestselger og boken passer bra for et vidt publikum. Boken har solgt over en halv million eksemplarer og har blitt en internasjonal suksess. Den er den absolutt mest kjente i oversikten vår og vi anbefaler å lese den! Boken finnes på de fleste bokhandlere og kan enkelt bestilles på nettet.

Vedfyring og varme av Per Herikstad

Boken gir en god innføring i korrekt brukt av forskjellige typer ildsteder som peiser og ovner. Boken passer bra både for nybegynnere og for de som har fyrt med ved en stund. Du kan blant annet lese om hvordan man avgjør kvalitet på ved og hvordan veden skal lagres. Den gir også en god innføring i forskjellige terminologi på ved-mengder (et emne som gjerne kan være forvirrende for mange). Du kan også lese om forurenset fyringsvirke, forskjellige ildsteder og deres fyringstekniske forhold. Boken er har gode forklarende illustrasjoner. Boken gir en svært god innføring i vedfyring og varme. Boken er utgitt av Landbruksforlaget.

«Hvor effektivt er egentlig vedfyring» artikkel av Teknisk Ukeblad

Artikkelen gir en god forklaring av hvor effektiv vedfyring er. Du kan blant annet lese om energiinnhold i forskjellige treslag, hvordan energieffektiviteten blir påvirket av ulike typer ildsted og utslipp fra vedfyring. Det mest interessante i artikkelen er kanskje en forklaring av hvordan en rentbrennende ovn faktisk fungerer og hva som er fordelene med dette kontra en eldre ikke-rentbrennende ovn. Artikkelen er ikke like lang som boken Vedfyring og varme av Per Herikstad og kan fungere som en god introduksjon. «Hvor effektiv er egentlig vedfyring?» er lettlest og enkel innføring. Artikkelen er åpen tilgjengelig og kan finnes her (link) https://www.tu.no/artikler/hvor-effektivt-er-egentlig-vedfyring/414718

Ønsker du å lese mer om brennverdi av ved, kan du lese vår artikkel «Brennverdi»

Populære artikler: