Hopp til innholdet

FSC Sertifikat – Internasjonal sertifisering for skogbruk

Bergen Ved AS er opptatt av miljø. Vi ønsker som selskap å gjøre vårt for å bidra til en bedre fremtid. Vi er derfor svært glade for å komme med nyheten om vår nyeste utvikling. All veden som selskapet skal selge for sesongen 2021/2022 har nemlig vært FSC sertifisert.

Hva er FSC sertifisering?

Forest Stewardship Council (FSC) er i dag den ledende internasjonale sertifiseringsordningen for skogbruk. Ordningen sikrer at FSC-merkede produkter kun inneholder trevirke fra FSC-godkjent skog, uavhengig av antall ledd mellom skog og forbruker. Organisasjonen er en uavhengig og ikke-statlig non-profit organisasjon. Hovedoppgaven deres er å fremme ansvarlig og bærekraftig forvaltning av verden skoger.

Selskapets synspunkt:

– Bergen Ved AS har et ansvar for at ressursene vi bruker i virksomheten vår bli utnyttet gunstig og bærekraftig. Bare i sesongen 2021/2022 planlegger vi å selge flere tusen sekker med bjørkeved. Som produsent og distributør av fyringsved tror vi at våre holdninger ovenfor hvordan vi håndterer virksomhetens miljøstandpunkt kan være et viktig forbilde innenfor næringen. At vi for sesongen 2021/2022 selger i hovedsak ved som har FSC sertifikat betyr i praksis at alle vedsekkene kan spores tilbake til skogen der trærne er hogget. Hoggingen tar hensyn til miljøet, naturen og menneskene som bor der sier daglig leder for Bergen Ved AS

Ønsker du å vite mer om FSC?

Dersom du ønsker å lese mer om hva  Forest Stewardship Council (FSC) er anbefaler vi å sjekke ut nettsiden deres.

Vi gjør oppmerksom på at selskapet ikke selv har FSC sertifikat. Vi har en leverandøravtale med en FSC-godkjent produsent for veden vi ikke produserer selv. Juridisk sett gjør vi oppmerksom på at Bergen Ved derfor ikke selger ved som er FSC-sertifisert, men som har vært FSC-sertifisert. Årsaken til at vi ikke har lisens selv er at dette koster penger og hadde medført et dyrere produkt for å finansiere lisensen vi i så fall måtte hatt. For fremtiden ønsker vi å effektivisere driften vår ytterligere og kunne oppnå FSC-sertifisering.

Populære artikler: